APELATI LA EXPERIENTA NOASTRA IN DOMENIUL JURIDIC SI FISCAL, CU INCREDERE !
Pasul 1 in cadrul procesului de infiintari firme este rezervarea denumirii firmei (se verifica si se rezerva pe loc la Oficiul Registrului Comertului). Sediul social al firmei poate fi stabilit in baza unui contract de comodat (folosinta gratuita) sau de inchiriere (folosinta contra cost) incheiat direct cu firma in curs de infiintare. In cazul in care, concomitent cu inmatricularea societatii, se are in vedere deschiderea unui punct de lucru (sediul secundar – o alta locatie fixa) este necesara incheierea unui contract de comodat (folosinta gratuita) sau de inchiriere (folosinta contra cost) incheiat direct cu firma in curs de infiintare. Daca in ambele cazuri folosinta rezulta din incheierea unui contract de inchiriere cu proprietar persoana fizica, este obligatorie vizarea prealabila a acestuia la ANAF.
Pasul 2 in procesul de infiintari firme este realizarea unei declaratii pe proprie raspundere de catre un asociat unic sau unul dintre asociati (in forma autentica – NOTAR) cu privire la sediul social (in cazul in care la adresa unde se stabileste sediul social mai sunt stabilite sediile sociale ale altor societati – OUG 54/2010).
Pasul 3 in procesul de infiintari firme este intocmirea unui Act Constitutiv. Acesta poate fi autentificat de notar, atestat de avocat sau poate fi intocmit sub semnatura privata. Declaratiile asociatilor/administratorilor pot fi date la notar, in fata unui avocat, sau direct la Oficiul Registrului Comertului.
Pasul 4 in procesul de infiintari firme este obtinerea unui Specimen de Semnatura. In cazul sediilor sociale/secundare stabilite intr-un apartament – destinatie de locuinta, va fi necesar si acordul vecinilor directi (perete in comun) si al asociatiei de proprietar (Presedinte sau Administrator).
(minim 200 lei), trebuie varsat intr-un cont bancar inainte de depunerea dosarului la Oficiul Registrului Comertului. Banca va cere Actul Constitutiv semnat si Dovada rezervarii denumirii firmei.
Asociatii si administratorii viitoarei firme trebuie sa depuna in dosar copii ale actelor de identitate. Formularele si declaratiile privind activitatile desfasurate si formularele aferenteIn momentul depunerii dosarului la Registrul Comertului veti completa o declaratie in care veti specifica lista exacta a codurilor CAEN corepunzatoare activitatilor pe care doriti sa le desfasurati (model_2). In cazul in care firma nu va incepe activitatea chiar din momentul infiintarii, veti complete declaratia model_1.
Ultimul pas in procesul de infiintare firma este declaratia pe proprie raspundere a persoanei fizice cetatean strain - in nume propriu sau ca reprezentant al persoanei juridice straine care nu este inregistrata fiscal in Romania - in original si, dupa caz, traducerea realizata de un traducator autorizat a carui semnatura sa fie legalizata de un notar public;
infiintari-firme-urgent.ro
Alegeti acum cel mai bun serviciu de infiintari firme Botosani!
© Copyright infiintari-firme-srl.ro - Toate drepturile rezervate
Made with Mobirise - Check it